Ventilasjon i Bergen - se våre tjenester og produkter

Installasjon av ventilasjon i Bergen

Vi installerer og monterer ventilasjonsløsninger for privat og næring i hele Bergen. Ventilasjon er en avgjørende faktor for hvordan ditt innvendige klima er. Du kan selv tenke deg hvor mye av tiden din som tilbringes innendørs. Det viktigste for oss i vårt arbeid med ventilasjon, er at våre kunder opplever økt livskvalitet og god helse gjennom våre løsninger. Du kan lese mer om helse og inneklima her.

Et ventilasjonssystem av ypperlig kvalitet, sammen med eksempelvis en varmepumpe for oppvarming, er den mest optimale løsningen for godt inneklima. Ønsker du installasjon eller montering av ventilasjon i din bolig? Vi er en installatør med lang erfaring, som vet hvilke løsninger som passer for deg. Ta gjerne kontakt med oss for gratis befaring!

 Under kan du en oversikt over våre ventilasjonssystemer

Ventilasjonsaggregat med varmeveksler trekker ut skitten luft, og sender inn frisk luft. Luft som trekkes ut, avgir varme til den luften som sendes inn. På den måten spares inntil 80% varme, og avgir kun 20%. Ventilasjonsanlegget har høyt klassefilter som rengjør luften før den slippes inn, og filtrerer vekk pollen etc.

Balansert ventilasjon innebærer alltid frisk, temperert luft, forbedret luftkvalitet og reduserte oppvarmingskostnader. Balansert ventilasjon med varme-gjenvinning ekstraherer all dårlig luft, og i mellomtiden gir den samme mengde temperert og frisk filtrert luft. På vei ut bidrar den tempererte luften til å varme opp innkommende luft også. Som et resultat sparer brukeren mesteparten av oppvarmingskostnader til ventilasjonsluften i forhold til et vanlig eksossystem. Varme-gjenvinning og et termostatstyrt elektrisk oppvarmingselement gjør det mulig for friskluften å være i en behagelig temperatur når den kommer inn i huset.

I et hus uten varmegjenvinningssystem, utgjør oppvarming av ventilasjonsluften en meget stor del av det totale energiforbruket. Villavent balanserte ventilasjonsløsning med varmegjenvinning sparer mesteparten av kostnadene ved oppvarming av ventilasjonsluften. Systemet reduserer også risikoen for radonkonsentrasjon på bakken og i dampene som utføres av bygningen. Dette beskytter også materialene til huset selv.

Trekkfri, frisk luft uten åpne vinduer er noe alle kan like!

Et eksempel er Villavent, som er en balansert ventilasjon med varmegjenvinning gir en komfortabel og jevn tilførsel av ren, trykk-fri frisk luft gjennom hele året. Friskluftfiltre fjerner støv, pollen og andre luftbårne fremmedlegemer. I tillegg elimineres utvendig støy, og de føler heller ikke utkast fra åpne ventiler og vinduer. Signalet på kontrollpanelet informerer brukeren når det er på tide å bytte filtre.

Villavent-enheter er designet i flere modeller og størrelser

De tradisjonelle modellene er designet for å installeres på gulv, vegger eller under tak. Den bestemte enheten kan enkelt velges sentralt fra en eller flere brukervennlige kontrollpaneler rundt huset. Veggmodellene kommer i perlehvit finish og er laget for installasjon i vaskerom, verktøy eller oppbevaringsrom.

Utvalget av luftstrøm – og lufttemperaturmuligheter som leveres, styres med et integrert kontrollpanel. Veggmodellene kan også styres fra en eller flere fjernkontrollpaneler. Store, flyttbare dører gir enkel tilgang til rengjøring og filterutskifting. Temperert og filtrert frisk luft leveres til boarealet mens den brukte luften blir hentet fra kjøkken og VVS. Når komfyren kun brukes i korte perioder, utføres luft vanligvis ut av huset av en separat kjøkkenventilator.

Har du en skadelig innendørs luft i form av mugg i luften eller kjellerens lukt? Kondensering på vinduer? Radon?

Produktet MINI VENT sikrer en sunn og god innendørs luftkvalitet i huset ditt og tilfører en kvalitetsforhøyelse med en enkel berøring. Mini Ventilasjon er en fremragende ventilasjonsenhet som kan erstatte hele 105m3 luften i timen, som tilsvarer all luften i et rom å 40m2. Desentralisert ventilasjon er balansert og kan gjenvinne opptil 80% av energien fra luften den erstatter. La Ventibygg ta seg av installasjon av ventilasjonen for deg!

Mini Ventilasjon er en effektiv måte å redusere radon nivå i innemiljøet.

Enkel installasjon

Selve installasjonen er veldig enkel og kan med de riktige verktøyene, gjøres på mindre enn 2 timer.

Utmerkede filtreringsfunksjoner

Mini Ventilasjon har et filter som fjerner alt støv og smuss fra utsiden før det slippes ut i huset.

Vanlige applikasjoner for Mini vent

Kjeller – få et bedre innemiljø i kjeller med lavere fuktighet og friskere luft.
Soverom – ventiler soverommet ditt uten å måtte sette opp et vindu som unødvendig påvirker temperaturen.

Etterisolert hus

Etter å ha blitt isolert, kan hus med nye vinduer være svært tette og kreve ventilasjon. Mini Ventilation er den perfekte løsningen for slike tilfeller.

Kontoret

Installer Mini Ventilasjon på kontoret og opplev livet med en bedre inneluftkvalitet og økt effektivitet mens du arbeider.

Mange leilighetseiere står overfor generelle problemer i ventilasjons- og klimasystemet. Mange av disse problemene kan løses ved en obligatorisk forebyggende rengjøring av systemene minst en gang i året.

Ventilasjonsrengjøringsarbeid utføres kun ved hjelp av de mest avanserte teknologiene og opplevelsen uten å forårsake ulempe for de som er inne i bygningen. Mekanisk ventilasjonsrengjøringsmetode, den som vi bruker i tillegg, er den mest effektive og billig. Smuss, støv, fett og andre elementer fjernes fra overflaten av kanalen ved hjelp av verktøy som børster, skraper og diverse rengjøringsmaskiner. Denne rengjøringsmetoden for ventilasjonskanaler er den sikreste da det er mulig å utføre det uten å fjerne kanalen og uten å forurense lokalet.

Kvalitetsrengjøring av ventilasjonssystemet resulterer i:

  • Rent og trygt fungerende system;
  • God luftkvalitet;
  • Redusert risiko for brann;
  • Redusert sannsynlighet for sykdommer;
  • Overholdelse av alle sanitære og hygieniske standarder.

Ventilasjonsrengjøring må utføres jevnlig, minst en gang i året, ettersom ventilasjonssystemet uten skikkelig vedlikehold kan bli svært farlig. Etter en tid blir ubehandlet system en kilde til all slags forurensning, noe som utgjør en direkte trussel mot menneskers helse. Urenset ventilasjon kan også være en årsak til store tap for restauranter og andre cateringvirksomheter på grunn av akkumulerende fett på det, noe som ikke er annet enn et brennbart brennstoff. Det er lite kjent at brennende fett nesten er lik brennende bensin og en liten gnist av overflødig oksygen, som forekommer inne i kanalen på grunn av utilstrekkelig utstyr, er mer enn nok til å starte brann. Av alle disse grunnene nevnt ovenfor, er rengjøring av ventilasjonssystemet nødvendig for å oppfylle brannsikkerhetskrav.

Vi tilbyr ventilasjonssystem rengjøring i: Private hus og leiligheter, kontorer og andre arbeidsplasser; butikker, hoteller, pensjonater, utdanningsinstitusjoner, produksjonsselskaper og andre kommersielle lokaler.

Det er viktig å nevne at vi også foretar en foto- og videoinspeksjon av ventilasjonskanaler før hver ventilasjonsrensesyklus, hvor vi definerer kanalforurensning og de viktigste forurensningsområdene. Inspeksjonen dekker en detaljert beskrivelse av kanalforurensning før kanalrengjøringen. Den er tilgjengelig for alle kunder helt gratis. Etter at rengjøringen er ferdig, gir vi også en arbeidsoppgaveoppgave sammen med en detaljert bilde- og videorapport.

Mekanisk eller “tvungen” utvinning er kontrollen av lufttilførselen til det ventilerte rommet ved hjelp av spesielle mekaniske enheter som vifter, som kan forårsake differensialtrykk og luftbevegelse. I dagens bolig, med tvungen luft-utvinning på kjøkkenet, kan bad og toalett være nok. Men ved bruk av kun ventilasjonsventilatorer, er den naturlige luftstrømmen fortsatt nødvendig. Hvis flere rom i bygningen er isolert, skal avtrekksviften installeres i hvert av rommene. For å unngå å gjøre dette, er det vanligvis installert ventilasjonsgitter, eller det er lite mellomrom på bunnen av de indre dørene rundt huset.

Det er viktig å merke seg at klimaanlegget ikke er nok, da det bare tvinger og avkjøler den indre luftsirkulasjonen, mens den gamle luften ikke er erstattet av ny frisk luft. Et av de enkleste eksemplene på mekanisk ventilasjon er luftutvinning i fuktige rom, som bad, toalett og dampsamlere på kjøkkenet. Avtrekksventilasjonen blåser bare den utrolige luften ut, deretter faller innelufts-trykket ned og den friske uteluften blir levert inn i bygningen via spesielle sprekker eller spesielle ventilasjoner som er plassert rundt huset. Vifter som er designet for dette bestemte formål, virker stille og bruker relativt lite strøm. De har muligheten til å kjøre regelmessig eller bare for en viss tidsintervall.

Til tross for fordelene som eksosventilatoren har, er det også en ulempe – de kan ikke kontrollere hvor rommet får frisk luft fra. Luften blir ofte trukket fra mindre isolerte områder i lokalene, for eksempel kjele, garasjer, etc., og dermed er luftkvaliteten ikke tilfredsstillende. Også i den kalde årstiden kan en verdifull energi gå tapt fordi varm luft blir blåst ut og erstattet med kald uteluft. I den varme sesongen er lokalene imidlertid fylt med varm luft fra utsiden.

Et av alternativene til tvungen ventilasjon er plenum. Det er et ventilasjonssystem som gjør at frisk friluft flyttes inn i huset der foreldet luft blir presset ut. Disse systemene kan integreres med en luft-varme eller kjølekomponent, slik at friskluften leveres til ønsket temperatur. Denne luften vil bli filtrert, dvs. bearbeidet uten forurensende stoffer, overflødig fuktighet og lukt.

Den mest avanserte mekaniske ventilasjonen er regenerativ eller varmegjenvinning. Det er en ventilasjonsprosess hvor noe av eksosluftsvarmen brukes til å varme uteluften som leveres til bygningen. Her ligger det en spesiell varmeveksler. I den varme luften brukes det til å varme opp innkommende uteluft, som deretter leveres inn i rommet. Effektiviteten til veksleren kan variere fra 50% opp til 98% avhengig av modellen. Det er viktig å velge enheten med ønsket effektivitet, men husk – bedre effektivitet av enheten sparer mer termisk energi.

Uten Mini Vent

Gjennomtrengning av kald og ufiltrert uteluft fra avtrekk.
Radon og fuktighet er tilstede i rommene.

Med Mini Vent

Varmen i avtrekksluften blir gjenopprettet, og temperert luftutvinning er satt inn. Kontinuerlig luftsirkulasjon fører til sunnere innemiljø, redusert fuktighet og gir et lavere nivå av radon.

Luften som støtes ut, utstråles – før luften sendes ut av huset, veksler varmeveksleren ut av avtrekksluften og overfører den til den kalde friskluften som ledes inn i maskinen.

Avtrekksluft fra rommet – Varm luft blir trukket inn i maskinen

Kald frisk luft – Ny luft utvendig trekkes inn i maskinen

Ny frisk luft inn i rommet – luften har passert gjennom bytteren og filtreringstemperaturen blir resirkulert.

Komfyren krever separat eksos.

Brennkammeret er vanligvis forbundet med ventilasjonssystemet installert for resten av huset. Villavent kjøkken ventilator er kjent for sin kvalitet.

Villavent hette er den rimeligste løsningen for kjøkkenventilasjon. Ventilatorene samt kjøkkenhettene er tilgjengelige i flere modeller, som alle er effektive, passer til forskjellige behov og enkle å bruke.

Vennlig mot innemiljø og gir spesielt lavt støy

Villavent kjøkken-hetter er installert med vifter som ikke inneholder ingen innebygd motor. De er koblet til en separat eksosvifte motor plassert på loftet eller i et oppbevaringsrom. Individuelle modeller er også laget for å koble til Villavent ventilasjonsenhet med en såkalt “bypass-kanal”. Denne løsningen er mest egnet for boligkomplekser hvor det er vanskelig å bygge avgasskanalen på kjøkkenet. Dette gir ikke bare særlig lav støy på kjøkkenet, men også et mer komfortabelt arbeidsmiljø. Ønsker du å monter Villavent? Ta kontakt, og vi tar oss av montering av ventilasjonen.